Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нишикори се завръща в АТР Tour в Атланта

Кей Нишикори спечели 12-ата си титла в Бризбън преди 4 години.
Снимка: Brisbane International

Японецът Кей Нишикори, бивш номер 4 в света и финалист от Откритото първенство на САЩ по тенис през 2014 година, ще се завърне в турнирите от ATP Тour на Атланта Оупън идния месец, съобщиха организаторите на надпреварата.

33-годишният тенисист, 12-кратен шампион в турнири от Мъжката асоциация и бронзов медалист от Игрите в Рио де Жанейро през 2016, не е играл в Тура откакто се подложи на операция на лявото бедро миналата година. Последният му старт в ATP Тура бе на Индиан Уелс през октомври 2021, а последната му титла – на турнира в Бризбън през януари 2019-а.

Атланта Оупън, надпревара на твърди кортове, ще се проведе между 24-30 юли, като в схемата са още шесткратният носител на трофея Джон Иснър, неговият сънародник и световен номер 9 Тейлър Фриц и действащият шампион Алекс де Минор от Австралия.

Нишикори, 493-и в ранглистата, започна завръщането си с участие на Чалънджър по-рано този месец. Независимо от 20-месечното си отсъствие от кортовете, той загуби само един сет по пътя към спечелването на титлата на Чалънджъра в Пуерто Рико.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна