Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев създава "Справедливост за България" - гражданско родолюбиво движение

2
Иван Гешев
Снимка: БТА

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданско родолюбиво и консервативно движение, наречено: "Справедливост за България".

В нарочно видеобръщение той обяви, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще "застана заедно до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност".

"Най-важното за мен е прекият контакт с хората, да имаме възможността да участваме пряко в държавното управление. Управляващата класа винаги е искала да ограничи това право, но никога България не е била поставяне в такова унизително положение", настоя той.

По думите му Народното събрание се крепи, само защото е превърнато в убежище за имунитети. 

"Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за за моралния и икономически срив в страната... Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиарадите активи от националното ни богатство", каза още Гешев.

Според него проектът му ще се бори за истински патриотизъм под мотото: "Бог, Отечество, Семейство".

Сдружението му ще се бори за "възстановяване на справедливостта, смазана от "олигархичния модел" в последните години".

Той анонсира, че целта на движението ме е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства. 

"Честен и надеждно контролиран изборен процес, възстановяване на мажоритарния избор, на справедливостта, смазана от престъпния олигархичен модел. Това е най-важното - възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес", настоя Иван Гешев.

Той призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си подаде оставката като депутат и да се освободи от своя имунитет, защото той се бил превърнал във воденичен камък и на собствената си партия. 

"Никоя държава не може да се пребори с корупцията и кражбите, ако са се превърнали в държавна политика. Затова ще се боря с гражданите да оставим по-хубава страна на внуците си. Да не сме поставени пред избора да обичаме България или да я напуснем. Вярвам в консервативни и традиционни ценности", каза още бившият главен прокурор.

Прякото излъчване на Иван Гешев във Facebook приключи малко след 28-ата му минута, когато той отговаряше на въпроси, събирани предварително по имейл, но бившият обвинител №1 анонсира, че ще отговаря и на запитвания в коментари под живото излъчване.

Впоследствие излъчването беше подновено, но той обяви, че целеносачено е бил спрян тока на студиото, от което излъчваше.




По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна