Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков изгледа мач на Сакраменто Кингс

Везенков (в бяло) се смее с треньора на Сакраменто Браун.
Снимка: Sacramento Bee

Българинът Александър Везенков за първи път се появи пред феновете на новия си отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) Сакраменто Кингс в Калифорния, САЩ.

Везенков вече пристигна на американска земя и часове по-късно изгледа последния мач Кингс от Лятната лига California Classic срещу Маями Хийт в зала Golden 1 Center в Сакраменто. Баскетболистите на Сакраменто победиха Маями с 95:83, но сред най-интересните моменти на вечерта бе именно присъствието на Александър Везенков и хората, с които разговоря. 

Сред тях бяха собственикът на Кингс Вивек Ранадиве, генералният мениджър на клуба Монте МакНеър и старши треньорът Майк Браун, пише изданието "Сакраменто Бий".

Везенков пристигна в залата в компанията на Макнеър и зае място на първия ред, близо до пейката на Сакраменто, който в California Classic бе воден от треньора Люк Лукс.

Българският баскетболист не бе представен на огромните видеоекрани в залата, тъй като все още не е подписал официално тригодишния си договор, което се очаква да се случи съвсем скоро. Той обаче бе посрещнат топло от феновете на Кингс, а в един момент от мача привърженик извика „Обичаме те, Саша“ достатъчно силно, за да бъде чут от публиката в залата.

Александър Везенков бе поздравен от няколко представители на организацията на Сакраменто, включително главния оперативен директор Матина Колокотронис, президента по бизнес операциите Джон Райнхарт, заместник генералния мениджър Уес Уилкокс, треньора Браун и помощник треньорите Жорди Фернандес и Джей Триано.

Забелязан бе и момент, в който Майк Браун и Везенков заедно се засмяха, а малко по-късно българският национал се ръкува със собственика Ранадиве и бе приятелски поздравен от гарда ДиАрън Фокс, с когото по-рано бе заснет в залата на Сакраменто.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна