Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс с издънка преди гостуването в Разград

Аякс допусна грешна стъпка при гостуването си на Екселсиор в мач от втория кръг на Ередивизи, завършвайки наравно 2:2

Аякс допусна грешна стъпка при гостуването си на Екселсиор в мач от втория кръг на Ередивизи, завършвайки наравно 2:2. За гранда от Амстердам предстои визита на Лудогорец от плейофите на Лига Европа в четвъртък, 24 август от 21:00ч.

През миналия сезон домакините завършиха на 15-о място и останаха само на 4 точки над опасната зона. Сега и двата тима са с по 4 точки на върха в класирането.

В 25-ата минута Аякс излезе напред в резултата, след като Селсо Борхес отне топката от Серано Сеймор, тя се озова в краката на Браян Броби, а той от изгодна позиция не сгреши – 0:1. Четвърт час по-късно гол на Броби не бе признат заради засада.

В добавеното време на първата част Сиебе Хореманс получи подаване около точката за дузпата и нанесе хубав удар по земя, с който не остави шансове на вратаря Джей Гортър.

В 48-ата минута и гостите от Амстердам сгрешиха при изнасянето на топката. В наказателното поле Лазарос Лампру отне, намери Николас Аградиотис, който нямаше как да сбърка и даде аванс на Екселсиор – 2:1.

Аякс успя да спаси точката в 72-рата минута, когато Мохамед Кудус проби по дясното крило и центрира за Дейви Клаасен, а той с глава оформи крайното 2:2.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна