Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайтън начело във Висшата лига, Ливърпул с първи успех

Новото попълнение на Ливърпул Алексис Мак Алистъ получава червен картон срещу Борнемут

Брайтън постигна втора поредна победа в английското първенство и оглави класирането във Висшата лига с максималните шест точки.

"Чайките" спечелиха с 4:1 гостуването си на Уулвърхямптън и поне за няколко часа ще бъдат еднолично на върха на таблицата.

Соли Марч вкара два гола за победителите, с които събра общо три попадения на сметката си през кампанията. Резултатът обаче бе открит от Каору Митома, който реализира след изключителен самостоятелен пробив в 15-ата минута.

Секунди след началото на второто полувреме японецът комбинира с Первис Еступинян, който покачи на 2:0. В 51-вата минута Марч вкара за 3:0, а още четири минути по-късно добави и четвърти гол за гостите. И за двете попадения той бе подпомогнат от аржентинеца Хулио Енсисо.

Почетното попадение за Уулвърхямптън падна в 61-вата минута и бе дело на влезлия като резерва малко преди това Хван-Хи Чан.

С първа победа за сезона се поздрави 19-кратният шампион на Англия Ливърпул. На "Анфийлд" "червените" победиха с 3:1 Борнемут.

Гостите, които преди година загубиха с 0:9 на същия стадион, започнаха мача по много по-различен начин и откриха резултата още в третата минута чрез Антоан Семеньо.

Ливърпул обаче осъществи обрат още до почивката. Луис Диас изравни в 28-мата минута, а осем по-късно Мохамед Салах бе точен за 2:1. Египетският нападател пропусна дузпа, но при добавката преодоля вратаря Нето за дебютния си гол през сезона.

В 58-мата минута новото попълнение Алексис Мак Алистър получи директен червен картон за нарушение в средата на терена, но и с човек по-малко домакините бяха по-добрият отбор и стигнаха и до трети гол. Негов автор бе Диого Жота, който реализира в 62-рата минута.

В последния мач от днешния следобед Бренфорд победи с 3:0 Фулъм като гост в лондонското дерби.

За "пчеличките" успехът също е първи през сезона и дойде след два гола на Браян Мбемо през второто полувреме и един на Йоан Уиса преди почивката. 

Фулъм пък игра от 66-ата минута с човек по-малко, след като Тим Рийм получи два жълти картона в рамките на няколко секунди.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна