Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голово шоу на Нант - Монако

Отборът на Монако е лидер във футболното Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Монако не успя да запише трета поредна победа от началото на сезона в Лига 1. "Монегаските" стартираха сезона силно, но вчера се препънаха при гостуването си на Нант и мачът завърши 3:3. Домакините, които нямаха точка от старта на кампанията, водеха с 2:0 и 3:1, но силите ги напуснаха в края и Монако избегна поражението.

"Канарчетата" излязоха напред в 5-ата минута с попадение на Мостафа Мохамед. Египтянинът беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Денис Закария. След четвърт час игра Нант отново ликуваше, този път след гол на Жан-Шарл Кастелето. Кадер Бамба центрира от ъглов удар, а Кастелето скочи най-високо в наказателното поле и не остави шансове на Филип Кьон.

До почивката Монако изцяло доминираше и съумя да намали в 27-ата минута. Кайо Енрике намери по перфектен начин Такуми Минамино и той беше точен с глава. В началото на второто полувреме Нант оганизира отлична контра и Мостафа Мохамед прати топката зад гърба на Кьон. По този начин домакините се разписаха с всеки от трите си удара към вратата на Монако.

В 58-ата минута отново пробив на Кайо Енрике създаде проблеми на Нант. Отбитата топка стигна до Висам Бен Йедер и ветеранът не сгреши - 2:3. Монако продължи да атакува с всички сили и заслужено изравни в 85-ата минута, когато резервата Майрон Боаду вкара с първото си докосване до топката и донесе точката на отбора на Адолф Хютер.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени