Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян и без книжка удари челно кола с джипа си. Набеди за ПТП-то сина си!

Снимка: FB Бисер Петров

Пиян и без книжка удари челно с джипа си кола в насрещното в плевенското село Тодорово, Област Плевен.

Инцидентът е станал на 25 август, около 19 часа, сигнализира във Facebook профила си Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

"Водачът на БМВ-то очевидно подкрепя максимата, че "книжката не кара колата". Точно заради такива случаи трябва да им се отнема колата", написа тя.

Русинова споделя по случая поста на Бисер Петров, който посочва, че автомобил БМВ Х5, се е движил по пътното платно с несъобразена скорост.

"При ляв завой се удря в мантинелата и навлиза в насрещното платно и удря лек автомобил, след което шофьорът слиза и се разменя с пасажера до него. Преместват автомобила от местопроизшествието. Беше подаден сигнал на 112. При пристигането на КАТ и изясняване на обстоятелствата, се установява, че шофьорът, управлявал лекият автомобил БМВ Х5, е неправоспособен. При направена проба с дрегер за алкохол, пробата отчете 1.05. През цялото време шофьора отричаше да е шофирал автомобила. Като водач на автомобила посочи 12-годишният си син. След преглед на записа от камерите, органите на реда установиха лицето, което е шофирало колата".

Мъжът се надява случаят да не бъде потулен, да му се даде гласност, за да бъде спряна войната по пътищата.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна