Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина младежът, прострелян по време на обир в търговски център в София

Снимка: Pixabay

Голямо задръстване се образува в София от телевизионната кула до търговски център на бул. "Черни връх" заради обир, предаде репортер на "Хоризонт". Около 5,15 часа тази сутрин трима маскирани в търговски център, който се намира в столичния квартал "Лозенец" се опитали се да излязат от центъра, носейки със себе си голям багаж. 

От МВР уточниха, че тримата са нападнали две момичета и са им отнели раница с лични вещи и пари. 

Охранителят на търговския център обаче подал сигнал в полицията. На място пристигнал екип на Столичната дирекция на вътрешните работи и полицаите започнали да преследват тримата мъже. Един от тях се опитал да се качи на автобус, но по-късно е задържан. Оказал се е младеж на 15 години.

Вторият от бегълците - на 18 години, е бил прострелян от един от полицаите, които го преследвали, и по-късно е починал в болница.

Третият от извършителите се издирва, а на мястото продължават и следствените действия. Към момента се изяснява дали тримата имат общо и с грабеж, извършен по-рано в същия район, но от полицията засега отказват повече информация. Тримата, които са били преследвани от полицията, са от столичния квартал "Ботунец" и са познати на органите на реда.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна