Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

September FUN’k Festival с първо издание в България

И като заваляха музикални събития, та цяло лято. Да, то си отива, но ние не бива да се събуждаме в есенна София с ужасното усещане за изгубен рай, защо след този бурен фестивален живот September FUN'k Festival е готов да закрие сезона повече от зашеметяващо. За първи път в България почитателите на качествената музика ще усетят какво е да слушаш фънк, диско, дъб, денс електро и още множество свързани стилове… И всичко това на живо, на 4 мащабни сцени в 3 дни.

Събитието ще разтърси "Чистилището" – ново мултифункционално пространство в София на улица "Индустриална" 7 на 29 и 30 септември, а десертът ще е на 1 октомври в Деня на музиката.

Сред участниците в многоликия афиш са великолепните Tri –O- Five, Прея, Phuture Shock, Миленита, Bobo & The Gang, Елена Сиракова, Trombobby x С-МО, Fingertone & Malik, "Фънкалишъс".

Повече или по-малко всички тези артисти са обменяли стилови флуиди и са споени в общност, при това – не от вчера. Резидент на основната сцена е така популярният DJ Rawland, един от най-ярките представители на столичния клубен живот, който обаче е не само човекът зад пулта, но и сам композира собствени парчета, известен с безкомпромисните си фънк и хип-хоп сетове. Той е подгрявал е за Guru (Gangstarr), Delinquent Habits, Funkdoobiest, Alkaholiks, Remi Kabaka от Горилаз и т.н. Нон стоп парти, забавления и музика.

Тя няма да спира нито за миг в рамките на September FUN'k Festival. Или така поне уверяват организаторите. Вече имаме връзка с Иван Вълков – негова е многожанровата концепция на събитието, той е главен идеен двигател, масло и мотор на September FUN'k Festival. Иван пусна на вода превърналия се в култов фестивал "Спирит Ъф Бургас" и беше дългогодишен негов организатор. Свързваме името му с DS Мюзик - "Дилема", едно от първите частни студиа в София, дръзнало да се опълчи срещу монополизма на "Балкантон", издател на "Нова генерация" – албумите "Отвъд смъртта" и "Бергология", албум на страничния проект на Димитър Воев от "Нова генерация", той беше в основата на международния фестивал за електроакустична музика.

Изкушаващ е и друг фестивален елемент, който според мен със сигурност ще превърне September FUN'k Festival от очаквано в любимо събитие. На място посетителите, които желаят, ще имат възможност да получат професионален грим и прическа или да наемат костюм, което визуално и тотално ще ги потопи в атмосферата на фънка, джаза и диското от най-добрите им години. Което ще рече, че те покриват цели 3 декади. Предстои едно многоцветно събитие в буквалния смисъл на прилагателното. Защо да не се озовете в неговия епицентър с цялата компания, забравете, че двама са компания, а трима – тълпа.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!