Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото предаване на БНР "РадиоТочка" тръгва в ефир този петък

Водещият Илия Вълков обещава балансирани и различни гледни точки, без робуване на пропагандни клишета

| Интервю
Илия Вълков
Снимка: Иван Русланов

От 6 октомври всеки петък от 17.00 до 19.00 часа по програма "Хоризонт" ще звучи предаването "РадиоТочка" с водещ Илия Вълков.

"Голямо предизвикателство е да се задържи публика, да се създаде общност. Името на предаването е провокация към информационния хаос, в който живеем", каза в предаването "Преди всички" на БНР Вълков, който е и преподавател по радиожурналистика.

Водещият подчерта "колко много канали има за информиране и същевременно колко са малко стойностните места, където можеш да осмислиш света, в който живееш".

Той има амбицията в "РадиоТочка" да представя балансирани и различни гледни точки, без робуване на пропагандни клишета.

"Това е праг и цели, които си поставяме. Наистина можем да се стремим да вървим в такава посока. Най-малкото се надявам да се чува гласът на хора, които по-рядко говорят в медиите. Много ще държа да се чува гласът на хора, които създават някакъв продукт, услуга. Хора, чийто глас се чува по-рядко, с изключение на профилираните медии. Искам да правим портретни интервюта. Ще вкараме в различен контекст хора на изкуството, лекари, мениджъри."

Има много стойностни журналисти, които работят на малки медийни острови, които са си създали. Те се опитват да правят разкрития, които обаче рядко се поемат и мотивират от останалите медии, отбеляза Илия Вълков. Затова и предаването ще има специален сегмент с участието на журналисти.

Друга сюжетна линия на "РадиоТочка" ще бъдат репортажи и анкети на млади хора – студенти по журналистика, "за да имат и те своя територия, където да разказват истории".

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна