Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец вкара 4 гола в Ботевград за Купата на България

Терзиев (в бяло) от Лудогорец е изпреварил играч на Балкан.
Снимка: ПФК Лудогорец

Носителят на Купата на България Лудогорец премина лесно през третодивизионния Балкан и го победи с 4:0 в Ботевград. По този начин разградчани се класират на осминафинал и ще играят на 6 декември като домакин на Локомотив (Пловдив).

За радост на местните любители на футбола, старши треньорът на лудогорци Георги Дерменджиев пусна титулярите на терена. Аматьорският тим получи подкрепа от 8000 зрители на своя стадион "Христо Ботев" и започна срещата активно. След равностойно начало и една пропусната възможност от домакините чрез Здравко Атанасов, чийто изстрел беше спасен от Серджио Падт. В 15-ата минута "орлите" откриха резултата. Бърнард Текпетей получи дълъг, надбяга защитата, освободи се от един бранител и стреля покрай вратаря Васил Вълчев.

11 минути след началото на второто полувреме Тодор Неделев вкара за 2:0. Той взе топката на границата на наказателното поле и технично я прати до гредата. В 72-ата минута Лудогорец направи 3:0 чрез Руан Круз, който засече паднал центриране на Аслак фон Витри от дясно. Круз изпревари всички и отклони топката в мрежата. В 81-ата минута Рик Джонатан вкара за 4:0 при добавка. Фон Витри влезе навътре пред дъгата и стреля, а топката се отби от гърба на защитник на Балкан (Ботевград). Тя се върна при Рик, който я прати във вратата.

Две минути преди края ботевградчани можеха да върнат едно попадение, но ударът на резервата Емил Ангелов се отби от лявата греда зад Падт.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна