Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На коледния базар във Велико Търново с благотворителна инициатива "Ние можем"

Снимка: Здравка Маслянкова

На коледния базар във Велико Търново започваха благотворителните инициативи на социалните центрове за деца и възрастни. За 17-а година те са обединени в инициативата "Ние можем". 

Близо 40 социални услуги, центрове за работа с деца и партньорски неправителствени организации се представят на Коледния базар във Велико Търново. Продажбите са с благотворителна цел, за да бъдат осигурени материали за арт ателиетата на социалните институции, за организиране на празници за децата и възрастните в неравностойно положение, посочи създателят на инициативата "Ние можем" Росица Димитрова, директор на общинската социална и здравна дирекция: 

"Доказваме, че всеки човек има място в обществото, въпреки препятствията, които обкръжаващата среда му представя. Искаме да се покажем на обществото с това, което можем". 

Свои ръчни изделия представят и 30-е потребители от дневния център за възрастни с тежки увреждания, разказа управителят на центъра Албена Кръстева:

"Ние работим с хора с тежки множествени увреждания и основната идея е дейности като тази да ги накара да се чувстват значими, да са социално активни. Коледа е човешката топлина, която трябва да си подаряваме един на друг".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна