Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелба и въоръжен грабеж в Благоевград, има ранен, транспортират го към ВМА

| обновено на 02.12.23 в 16:59
Снимка: Кети Тренчева

Простреляният при въоръжения грабеж тази сутрин в Благоевград служител на охранителна фирма, който е бивш военен, е транспортиран към Военно- Медицинска академия, потвърдиха от областната болница в града, но не коментираха дали има реална опасност за живота му. 

52-годишният мъж беше ранен рано тази сутрин при въоръжен грабеж от автомобил инкасо, паркиран до банков трезор в центъра на Благоевград. Откраднатата сума е в особено големи размери, потвърдиха от прокуратурата. 

Сигналът за стрелба в района на банката , намираща се на площад „Македония“, е подаден малко преди 6:30 часа сутринта. Трима въоръжени и маскирани мъже са нападнали автомобила, след като двамата служители са пренесли няколко торби с пари от банковия трезор. Единият от охранителите е ранен в долната част на коремната област и транспортиран по спешност до областната болница. 

От отделението по хирургия потвърдиха, че му е направена операция, но по-късно е взето решение пациентът да бъде транспортиран към Военно-медицинска академия. Състоянието на простреляния е тежко, лаконично заявиха от болничното ръководство. 

Извършителите на въоръжения грабеж все още се издирват. Продължават огледите на местопрестъплението, разпитват се свидетели, преглеждат се записи от видеокамерите в района. 

Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград, която в съобщение до медиите официално потвърди, че става дума за "въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери“. Нападателите до този момент не са открити. 


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна