Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат трамвай 10 между площадите "Журналист" и "Велчова завера"

Снимка: БГНЕС

От днес се възстановява движението на трамвай номер 10  в участъка от площад "Журналист" до площад "Велчова завера". То временно беше променено именно заради клоните, паднали от натежалия им сняг.

В столицата днес и утре продължава и събирането, и извозването на пречупени клони и дървета след обилния снеговалеж в края на миналата седмица. Това съобщиха от Столичната община.

До вчера са били извозени 385 тона клони. За 3 дни получените сигнали надхвърлят близо петкратно сигналите за паднали дървета през цялата последна година, отбелязват от общината. Създадена организация между Столичния инспекторат, "Зелени системи", столичното предприятие за третиране на отпадъците и дирекция "Аварийна помощ и превенция" и са ангажирани всички налични ресурси на общината, както и всички ресурси на почистващите фирми, с които тя има договор

Вчера бяха разположени контейнери от 35 кубика за поставяне на клони в районите "Красна поляна", "Слатина", "Възраждане", "Изгрев", "Люлин", "Средец" и "Триадица". Целта е да се оптимизира и ускори дейността след запълването на капацитета на контейнера. Той се извозват до депото и отново се връща в съответния район, уточняват от Столичната община.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!