Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астън Вила подчини със стил шампиона Манчестър Сити

Астън Вила
Снимка: БГНЕС

Астън Вила бе пълен господар на терена, но на фона на показаното победи с минималното 1:0 шампиона Манчестър Сити в страхотен мач от междинния 15-и кръг на английската Висша лига. Единствения гол реализира Леон Бейли в 74-ата минута. 

Бирмингамци доминираха напълно и този резултат беше най-малкото, с което "гражданите" се отърваха. Статистиката е повече от красноречива за превъзходството на Вила - 22:2 удара в двубоя! Възпитанаците на Унай Емери удариха и греда, а през първото полувреме още един техен гол не беше зачетен. 

Успехът затвърди отличната форма, в която Астън Вила се намира, като тимът вече е трети в класирането с 32 точки, като измести именно Манчестър Сити, който остава четвърти с 30 пункта. Отборът на Хосеп Гуардиола пък четвърти пореден мач без успех в първенството и вече изостават с шест от лидера Арсенал и с четири от втория Ливърпул.

В друг мач от кръга Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Челси у дома на „Олд Трафорд“. Двата гола за „червените дяволи“ отбеляза шотландският полузащитник Скот Мактоминей, а за „сините“ попадението бе дело на юношата на Манчестър Сити - Коул Палмър.

Останалите резултати:

Брайтън - Брентфорд 2:1

Кристъл Палас - Борнемут 0:2

Фулъм - Нотингам 5:0

Шефилд Юн - Ливърпул 0:2



По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна