Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът от града и региона се среща в Пловдив

| обновено на 07.12.23 в 10:14

Пловдив е домакин на форума „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“. Ежегодното събитие се организира от в-к „Капитал“ и Община Пловдив и е част от проекта „Капитал градове“. Срещата се провежда в Хотел DoubleTree by Hilton. 

Сред участниците са заместник-кметът на Пловдив с ресор "Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие" Владимир Темелков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, основателят и изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев, представители на фирми, банки и местни предприятия. 

Сред темите, които ще се обсъждат, са програмата и проектите на новата местна власт за решаване на основните проблеми на Пловдив, бъдещето на индустрията в региона, възможностите да се засили развитието на агробизнеса, както и пътят към е-транспорт и е-услуги в Пловдив. 

Акцент ще бъде поставен на усилията на компаниите да намаляват въглеродните емисии от своята дейност. Ще бъде обяснено какво е „зелен кредитен рейтинг” и защо той ще е все по-важен при получаването на външно финансиране. Ще се отдели внимание и на децентрализацията и бъдещето на общинските бюджети. 

Специално внимание ще бъде отделено на взаимодействието между новата градска власт и гражданските сдружения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна