Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Гаров: Волейболът отваря света пред децата

Отбори от Италия, Русия, Сърбия и България в турнира на Левски за волейболни звезди на бъдещето

Снимка: ВК Левски

„Децата, които са избрали да тренират волейбол трябва да знаят, че този спорт, който са си избрали им дава огромна възможност. Волейболът отваря света пред тях. От тях зависи да сграбчат тази възможност, да се трудят и да постигнат това, за което мечтаят“, това сподели специално за БНР Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир „Звезди на бъдещето“.

„Идеята на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб "Левски София". Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България. Благодарение на толкова силно международно състезание децата получават безценен опит и увереност, че са част от най-силните. А това се пренася в бъдещото им развитие - и в клубовете, и в националните отбори, където ще носят слава за България. Още от началото акцентирахме и върху уникалната възможност да се създават волейболни приятелства. В България поставяме основите на бъдещи достойни спортни съперничества между талантливи волейболисти, осъзнаващи важността да се развиват и като спортисти, и като хора. Затова турнирът е много повече от по-добро спортно бъдеще, той е основа за по-добро бъдеще на децата на България. Именно затова се превърна в наша мисия. А обратната връзка, която получаваме от най-големите волейболни нации, ни мотивира още повече да инвестираме в най-ценното - в бъдещето", допълни Гаров.


Тази година в  надпреварата ще се включат 12 отбора (6 при момичетата и 6 при момчетата) от традиционно силните волейболни нации – Италия, Русия, Сърбия и България.

В турнира при момчетата ще играят  италианският „Дяволи Роза“, руският „Ямал“ (Нови Уренгой), сръбският „Цървена звезда“ и българските „Левски София“, „Берое“ (Стара Загора) и „Люлин“.

Изключително силно международно участие се очаква и в надпреварата при момичетата.

Третото издание на турнира ще се проведе от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София".


В навечерието на Новата година и на мача срещу ЦСКА ръководството на волейболен клуб Левски ще обяви старта на още една програма свързана с привържениците на „сините“ – „Влез в клуба, стани съмишленик на Левски“

„Това е една дарителска програма за физически лица, които се припознават в това – що за клуб се опитваме да изградим. Тази програма е за хоpа, които припознават нашата мисия, с която сме се ангажирали, припознават и целите, които сме си поставили. Разбира се отново основният ни фокус ще бъде върху детско-юношеските школи – момчета и момичета, с които работим на едно изключително високо ниво и резултатите го показват", разясни още Атанас Гаров.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна