Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перник: Родители алармират, че децата им са тормозени

Родители на първокласници от Седмо основно училище в Перник алармират в социалната мрежа, че децата са им подложени на ежедневен тормоз от тяхна съученичка.

Момичето се държало агресивно спрямо учениците и учителите, крещяло в час, посягало на съучениците си, имало склонност и към самонараняване.

Подавани са жалби до различни институции, но проблемът до момента не е решен, твърдят родителите.

Според сигнала на родителите, майката на детето неглижирала проблема. Заради психическия тормоз и ежедневния стрес, останалите ученици не искали да ходят на училище и някои от родителите преместили децата си. Имаме подозрения, че детето расте в нездравословна среда, но на този етап не можем да го докажем, каза директорът на социалната служба в Перник Ани Кирилова.

"Работим с детето ежедневно. Следим случая. Подкрепяме майката и детето. Реакцията на родителите е  много бурна. Сезирали сме и прокуратура и полиция, но няма как да изместим детето в друго училище, защото по този начин не решаваме проблема, а го изместваме в друго училище. И не това е правилното според нас, защото тук детето се нуждае от подкрепа, а не просто от изгонване. И засега, наблюдаваме го ежедневно, присъстваме в училище, работи психолог с него, но то не е неглижирано, не е босо, не е голо, не е необлечено. Чете, пише. И засега нямаме основание за спешна реакция", каза Кирилова.

Коментар по случая от останалите институции, съпричастни към проблема на този етап няма. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!