Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислава Антонова представи романа "Щастлив съм"

Борислава Антонова
Снимка: Росица Копукова
Романът на талантливата Борислава Антонова "Щастлив съм" бележи връх още с първото си издаване в "Библиотека България". Авторката е от Благоевград, омъжена е и живее в София и е майка на две деца. По професия е програмист, това е първият й голям литературен успех.

Мога да назова романът " семействен". Той касае драмата на едно малко момче, отгледано в обичащо се семейство, което научава по нелицеприятен начин от друго дете, че е осиновен, сблъсквайки се на улицата с детската злоба.

Уплашени от реакцията да му кажат навреме осиновителите, които после имат и друго момиченце, се сблъскват с доста перипетии, докато техния Макс се съвземе и продължи да ги обича така, както ги е обичал досега. Но с любов и разбирателство всичко се постига.

Романът се чете на един дъх, има щастлив край и заглавието е такова. Отразява душевното състояние на момчето - преди и след научаване на истината.

Борислава Антонова е описала с психологическо майсторство и с великолепен стил една съдба по действителни мотиви и с майчински инстинкт.

Роман като този показва силата на добрите взаимоотношения в един дом, където всичко е преодолимо.

Късмет е да бъдеш осиновен от хубави хора, които също са намерили в детето своето щастие и Бог ги е възнаградил с момиченце.

Борислава Антонова недвусмислено доказва, че не е лесно да си родител, как трябва да се разговаря с малкия човек, но повече ще научите в самото интервю с писателката.

Повече чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна