Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"50 секунди" в "Дерида"

"50 секунди" е новото заглавие на компания "Дерида". Трагикомедията с автор Сабина Стефанова и режисьор Живко Желязков има премиера на 15 декември от 19,30 часа. През пролетта на тази година текстът на Сабина Стефанова беше номиниран в Националния конкурс за българска драматургия “Иван Радоев” - Плевен.

В представлението границите за пространство и време се размиват, а напрежението от неизказаното предизвиква изненадващи движения на сцената, подсилващи преживяванията. Темата е вината и разрушаващите последствия от тревожността в живота. Сценографията и костюмите са на Петя Боюкова, музиката на Иван Шопов, участват актьорите Майа Тинкова и Иван Станчев. 

Постановката е изпълнена с много ирония и непрестанно връщане в спомена, а напрежението от неизказаното задава движенческо поведение, което непрекъснато изненадва както персонажите, така и публиката в  преживяването.

Чуйте подробности за постановката и какво да очакваме още в "Дерида" от интервюто с продуцента Атанас Маев и режисьора Живко Желязков.

Снимка – сцена "Дерида"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна