Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живият театър и новите медии

Алма Алтер представя своя проект "Живият театър и новите медии". Проектът съчетава излъчване на представления на живо и стрийминг в онлайн платформа едновременно. Едно от последните заглавия, които ще бъдат представени чрез проекта, е "Житие и страдание грешнаго Софрония". 

В мислите и творческите полета на режисьора Николай Георгиев попада ценен литературен и исторически документ – най-ранната автобиография, писана на български език – "Живот и страдания грешнаго Софрония", разказваща историята на българския духовник и будител Софроний Врачански, който не само преписва нашата история, а влага в нея сърце, душа и вяра.


Ролята е поверена на физически незрящия, но духовно извисен актьор – Андриян Асенов, споделя хореографът на театъра – Петя Йосифова Хънкинс:

"Имаме много публика, която е извън София и в един момент се оказа необходимо да записваме и излъчваме представленията си. Така за нас този проект придоби много важна стойност. В пандемията това ни беше познато, но и сега е много полезно. В театъра предстоят нашите дипломни представления, както и ни очаква премиерата на нашето детско представление – "Патиланци". Един мюзикъл, който готвим с групата."

Премиерата ще бъде на 19 декември от 19.30 часа.

Снимки: ФС на "Живият театър и новите медии"
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени