Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът във Враца с нови постановки за Коледа

Драматичен куклен театър Враца изненада преди Коледа децата с подготвеното само за 10 дни ново куклено представление "Коледна бъркотия", което откри и елхата на площада в Мездра. През декември то ще се играе 35 пъти. Но това не е единственият подарък за коледните празници за врачани и хората от целия регион, отдавна зажаднели за нови постановки.

На 21 декември известният и много награждаван режисьор Петринел Гочев има премиера на пиесата "Гимнастика за бременни" по текст на Здрава Каменова. В момента трупата на театъра усилено репетира за него.

Още през януари ще има още едно ново детско представление "Грозното патенце" по Андерсен, което поставя Мария Банова. А Дарко Ковачевски ще подготвя представление по "Пипи дългото чорапче".

След Нова година Врачанският театър очаква известни режисьори, носители на "Икар" през годините, като Крис Шарков, Стилиян Петров, Венцислав Асенов, както и гостуващи от чужбина режисьори.

Всичко това се дължи на новия директор на театъра режисьора Владлен Александров (на снимката). Той не за първи път оглавява извънстоличен театър. В продължение на 14 години беше директор на ДКТ "Константин Величков" в Пазарджик. Поставял е пиеси в София, в страната и в чужбина.

Владлен Александров
Не е лесно в днешни дни да си директор на български театър извън столицата, но ако искаш да успееш, явно трябва да имаш подкрепата на общността. Това е разбрал новият директор и затова прави срещи с обществеността във Враца. За щастие го подкрепят и кметът Калин Каменов, областният управител и целия регион. Всички те искат театърът да бъде възроден и да помогнат за това. Чуйте още в интервюто с Владлен Александров.

Снимки: Драматичен куклен театър Враца, БТА
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени