Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Островът на съкровищата" – безплатно театрално представление за деца в неравностойно положение

| обновено на 19.12.23 в 10:29

Благотворителното представление на детската пиеса "Островът на съкровищата" обещава да развесели и вдъхнови множество деца и техните родители този Коледен сезон. Събитието ще се състои на 22 декември и е специално организирано като Коледен подарък за деца в неравностойно положение и деца на бежанци.

На голямата сцена в "Theatro - отсам канала" ще бъде представена забавната пиратска комедия, подходяща както за децата, така и за техните родители. Пиесата е вдъхновена от класическия роман на Робърт Луис Стивенсън и обещава да въвлече зрителите в приказно приключение и търсене на скрито съкровище с екип от пирати и техния кораб.

Този проект е реализиран благодарение на усилията на продуцента Траян Велев и режисьора Олег Степанов. Продуцентът сподели в интервю за "Нашият ден", че това е първото детско представление, в което участва, и целта им е да подарят магични моменти и преживявания на децата преди Коледа. Той подчерта, че за него самият момент от детството, в който се е наслаждавал на Коледа, е бил  магичен, и иска да сподели тази радост с децата. Билетите за представлението са безплатни за всички деца в неравностойно положение, от всички домове и фондации, които се занимават с това.

Режисьорът Олег Степанов също сподели своите мисли за този важен проект в интервю за "Нашият ден". Той подчерта, че детският театър е изключително важен, тъй като представлява инвестиция в бъдещето. По думите му в постановката "Островът на съкровищата" се разглеждат важни теми, свързани с отношенията между хората и приятелството. Всеки герой в пиесата търси своето съкровище, но поуката е, че истинското щастие не се намира в парите. Режисьорът подчерта още, че работата с децата е трудна и изисква искреност и автентичност, тъй като те могат да усетят и забележат всичко.

Този благотворителен спектакъл обещава да бъде не само забавление за децата и техните семейства, но и важен момент на обединение и подкрепа за деца, които се намират в трудно положение. Благодарение на усилията на Траян Велев и Олег Степанов, много деца ще получат възможността да се насладят на магията на театъра и да се впуснат в приключение на "Островът на съкровищата".

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна