Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назрява недоволство във Вълкосел. Кметът: При мен няма сигнали срещу полицая!

Снимка: FB/Вълкосел

Масово недоволство от жители на саточванското село Вълкосел срещу полицая, който във видеоклип, разпространен в социалните мрежи, заплашва младеж от селото с физическа разправа.

Хората твърдят, че и друг път униформеният си е превишавал правата, а главният секретар на МВР Живко Коцев разпореди спешна проверка по случая.

Видеоклипът, заснет от мобилен телефон и разпространен в социалните мрежи, показва словесни пререкания между един от младежите, които седят на пейка в центъра на Вълкосел и служител на РУ-Гоце Делчев, който слиза от патрулната кола.

МВР със спешна проверка: Тормозил ли е полицай хората във Вълкосел?

Чуват се явни заплахи от полицая към момчето, че ще му счупи носа, както и твърденията на служителя на реда, че младежът е пиян.

Жител на селото пуска видеоклипа в социалните мрежи, което пък провокира масовото недоволство срещу полицая.

Днес пред сайта на БНР друг младеж разказа за премеждията си с полицая. Случаят е от октомври 2023-а.

Заплашван от полицая във Вълкосел пред БНР: Бута ми главата и ме обижда!

"Беше около 1.00 часа вечерта. Прибирах се от работа. Тогава държах бара на моя чичо, нощна смяна, и бяхме пеша с един съсед. Бързах да се прибера, да поспя и да ставам за лов сутринта. Не бях пиян. Излезе от патрулката и взе да ме бута с главата, да обижда. Каза, че ако не се кача в патрулката, ще ми сложи белезници, другият полицай ми каза спокойно: "Ела в патрулката, ще ти зададем няколко въпроса, само не се страхувай", разказа Били Билюков.

Младият мъж обясни, че в този момент е искал да се обади на адвокатката си, но телефонът му бил иззет от служителите на реда.

Той твърди, че в патрулката е получил заплахи - че ако бъде засечен в Гоце Делчев, ще бъде съсипан от глоби и дори ще бъде пребит. 

Кметът на Вълкосел Меджитил Мименов потвърди, че има и други подобни инциденти, но сигнали срещу полицая при него до този момент не са подавани. Той не вярва да е имало провокация от страна на младежите, които добре познава.

Той обаче подчерта колко е важно местните хора да имат доверие в служителите на МВР.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна