Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплашван от полицая във Вълкосел пред БНР: Бута ми главата и ме обижда!

Били Билюков
Снимка: Личен профил във Facebook

Полицаят, чието поведение беше заснето на видео и беше разпространено в социалните мрежи, е заплашвал и друг мъж от сатовчанското село Вълкосел.

Случката е от октомври миналата година. 

"Беше около 1.00 часа вечерта. Прибирах се от работа. Тогава държах бара на моя чичо, нощна смяна, и бяхме пеша с един съсед. Бързах да се прибера, да поспя и да ставам за лов сутринта. Не бях пиян. Излезе от патрулката и взе да ме бута с главата, да обижда. Каза, че ако не се кача в патрулката, ще ми сложи белезници, другият полицай ми каза спокойно: "Ела в патрулката, ще ти зададем няколко въпроса, само не се страхувай", разказа Били Билюков пред сайта на Българското национално радио. 

Младият мъж обясни, че в този момент е искал да се обади на адвокатката си, но телефонът му бил иззет от служителите на реда.

Той твърди, че в патрулката е получил заплахи - че ако бъде засечен в Гоце Делчев, ще бъде съсипан от глоби и дори ще бъде пребит. 

Последният случай е идентичен с този на Билюков – младо момче се разхождало пеша из селото и отново било обиждано от служителя на реда. По този повод МВР разпореди спешна проверка на разпространения в социалните мрежи клип. 

Целта на проверката, инициирана от главния секретар на МВР Живко Коцев, е да се установи истинността на твърденията във въпросното видео. 

Предстои да бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел, както и с местното население. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка. 

"Ръководството на МВР няма да толерира подобно поведение и действия от страна на полицейски служители", категорични са от ведомството. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна