Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия спечели единичната смесена щафета в Антхолц, нашите последни

Мария Здравкова
Снимка: БФ Биатлон

Тимът на Германия в състав Ванеса Фойгт и Юстус Щрелов спечели единичната смесена щафета от Световната купа по биатлон в италуанския зимен център Антхолц-Антерселва с впечатляващ резултат в стрелбата, докато Мария Здравкова и Константин Василев финишираха на последното 25-о място.

Фойгт и Щрелов финишираха с време 38:58.0 минути и със само един допълнителен патрон. Германската двойка завърши на 11.2 секунди пред норвежците Ингрид Ландмарк Тандрефолд и Ветле Шестад Кристиансен, които използваха 8 допълнителни патрона. 

"Бяхме силни и задружни от самото начало. Бяхме уверени и това се видя в темпото ни. Това е първата ми победа за световната купа при смесените щафети и чувството е неописуемо. Просто съм много щастлива", каза Фойгт за ARD.

Третото място остана за австрийците Лиза Тереза Хаузер и Симон Едер, които изостанаха на 28.3 секунди с 4 допълнителни патрона. 

Българите бяха затворени с една обиколка преди втората поява на Здравкова и Василев на трасето в Антхолц. Те използваха 8 допълнителни патрона, а Здравкова въртя наказателна обиколка преди да преустановяват участие. 


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна