Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът реши, че в ареста остава само едната от двете жени, обвинени в убийство на мъж в София

Автор:
Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста една от двете жени, обвиняеми за убийството миналата седмица в София на мъж, чието тяло беше открито в автомобил на Витоша.
В ареста остава тъщата на жертвата - Красимира Трифонова. А съпругата му Габриела Славова-Пеева е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Заседанието се проведе при закрити врата по искане на защитата на обвиняемите. Съдът прие довода, че 54-годишната Трифонова е известна личност и дипломат, която 30 години е работила в Министерството на външните работи.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 45-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Решението за мерките за неотклонение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.
Главният секретар на МВР Живко Коцев коментира по-рано днес, че конфликтът, довел до тежкото престъпление, е свързан с родителски права:

"За съжаление, на още един млад човек е отнет животът - в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга, влошени взаимоотношения във връзка с родителски права", отбеляза Коцев.
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени