Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването по случая е в начален етап, посочи главният секретар на МВР

Двама остават задържаните по случая с убийството на 45-годишен мъж в София

Живко Коцев
Снимка: БГНЕС

Очаква се аутопсията да даде яснота по убийството на младия мъж в София, извършено в петък, каза в Кюстендил главният секретар на МВР Живко Коцев.
Няма други задържани по случая освен съпругата и тъщата. 

Разследването по случая е в начален етап, посочи още главният секретар на МВР:

"За съжаление, на още един млад човек е отнет животът - в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга, влошени взаимоотношения във връзка с родителски права. В момента са задържани неговата съпруга и тъщата. 

До края на днешния ден трябва да се извърши аутопсията, която да даде категорична яснота за причината за настъпилата смърт".

Главният комисар Живко Коцев беше в Кюстендил за анализ на работата на Областната дирекция на полицията - с  56% са се увеличили случаите на домашно насилие в региона, сочат данните.

Коцев даде оценка за работата на дирекцията:

"Оценката, която давам на дирекцията е добра, бихме могли дадем много добра и отлична тогава, когато и обществото ни даде такава оценка. Аз лично като ръководител имам много високи изисквания, високи критерии за работа. 

Считам, че тази оценка в момента удовлетворява и се надявам, наистина, всеки един от служителите, от колегите, да осъзнае своята мисия и тя е мисия в полза на гражданското общество, в полза на хората".

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати съобщиха за напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Те бяха подновени тази седмица в египетската столица Кайро, а според американския съветник по националната сигурност Джон Кърби следващия етап е Израел и "Хамас" да се съберат и да започнат да преговарят за прилагане на вече договореното. До момента в..

публикувано на 24.08.24 в 08:02

Украйна изтласква руските сили от Харковска област

Украинската армия изтласква руските сили от Харковска област, заяви  президентът Володимир Зеленски. Той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ. В днешния Ден на независимостта Украйна планира атаки срещу руските части и в Херсонска област, съобщиха руски източници. "Говорих с главнокомандващия Олександър Сирски за..

публикувано на 24.08.24 в 07:42

БНР проверка: Лихвите по вече отпуснати ипотечи кредити започват да растат

Лихвите по вече отпуснати ипотечи кредити започват да растат, показа проверка на БНР по слушателски сигнали.  Случаите са единични и все още не се отразяват на общата статистика, но са показатели за очакваната от месеци тенденция, казват експерти.  По-значително е оскъпяването при заемите в евро.  Очаквайте подробности!

публикувано на 24.08.24 в 07:38

Протестиращи заради безводието в Свищовско отново блокират пътя Плевен – Русе

Жителите на четири свищовски села, които нямат питейна вода, днес и утре отново излизат на протести. Хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава ще затворят главния път Плевен – Русе при село Горна Студена. Блокадите са от 10 до 10:30 часа и от 11 до 11:30 часа. Това е поредният протест с пътна блокада на бедстващите, заради..

публикувано на 24.08.24 в 07:31
Габриела Руменова

"Ние потребителите" за вредите от евтините бижута и масажите на плажа

Кой от нас не иска да е красив? Особено, когато сме на морето. И за да станем по-хубави и по-морски пазаруваме от павилионите всякакви бижута , а пък, ако можем да си го позволим, може да си поръчаме разкрасяващи процедури на плажа . Но колко опасности крие това?   "Трябва се подхожда много разумно към това, когато сме на почивка, на море и..

публикувано на 24.08.24 в 07:30
Паметник на свободата

147 години от Шипченската епопея

Днес честваме 147-ата годишнина от Шипченската епопея и 90 години от освещаването на Паметника на свободата. Тържествената церемония ще започне в 11 часа в подножието на историческия връх Свети Никола.  Денят, в който отдаваме почит на героите от Шипка, ще започне с панихида в памет на загиналите, в Соколския манастир над Габрово. Оттам ще..

публикувано на 24.08.24 в 07:26

Първата ваксина срещу рак на белия дроб вече се тества с пациенти

Започнали са изпитания с пациенти на първата ваксина в света срещу рак на белия дроб. Според експерти препаратът има потенциала да спаси хиляди животи.  Ракът на белия дроб причинява около 1 милион и 800 хиляди смъртни случая годишно. Това е видът рак, който отнема живота на най-много хора. Оцеляването на пациентите е особено трудно в по-напредналите..

публикувано на 24.08.24 в 05:24