Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една жертва и десетки ранени при стрелба в Канзас Сити

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е убит и най-малко 21 са ранени при стрелба в Канзас Сити, щата Мисури.

Сред ранените са и 8 деца на възраст между 6 и 15 години. Ранен е и по-големият син на младата жена, която е починала. Жертвите на поредната масова стрелба са участници в празненствата по повод победата на Канзас Сити Чийфс в Супербоула. 

Твърди се, че изстрели е имало още по време на парада, но трагедията се разиграва в близост до Централната гара, въпреки че в сградата и около нея е имало повече от 800 полицаи .

Според началника на полицията в Канзас Сити Стейси Грейвс ,има трима задържани , но за сега не може да се потвърди дали феновете, които са били на събитието са успели да задържат още един. Не се съобщават подробности за задържаните, както и какъв е бил мотивът за стрелбата. Открити са огнестрелни оръжия на мястото на инцидента.

Канзас Сити отдавна се бори с насилието с огнестрелно оръжие През 2023 г. градът има черен рекорд със 182 убийства, повечето от които с оръжие.

Президентът Джо Байдън каза, че стрелбата се "врязва дълбоко в американската душа" и призова хората да окажат натиск върху Конгреса за забрана на бойните оръжия и за други мерки в тази връзка.

По публикацията работи: Калин Дацов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна