Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Преговорите с ПП-ДБ могат да започнат едва следващата седмица

5
Снимка: Румен Сарандев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече е склонен да разговаря по меморандума за управление след ротацията, предложен от ПП-ДБ. От думите му стана ясно, че въпреки острите критики през последните дни, преговорите за съдбата на общото управление ще започнат през следващата седмица.

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не, както и разговори са състава на Министерския съвет. Конкретните преговори с ПП - ДБ могат да започнат едва когато външният министър Мария Габриел и премиерът Николай Денков представят отчета за дейността на всички министри. Това заяви във Варна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 Борисов коментира, че е нормално между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща, които са свършили и геостратегическата ориентация на страната, а не да се обиждат.

"Като Мария Габриел и Николай Денков успокоят обстановката, направят и преглед на министрите, и да дойдат и видят отчета за министрите, тогава ние ще им поставим нашето условие кои ние не можем да подкрепим, защото в края на краищата нашите избиратели ще ни питат "Защо?"... След понеделник, когато видим оценките на министрите, ще говорим за състава на Министерски съвет", посочи Борисов.

Подробностите чуйте в звуковия файл:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна