Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Иванов-Лучано: Сегашният министър на спорта ще си тръгне, не е добър министър

| Интервю
Снимка: БГНЕС

Сегашният министър на спорта Димитър Илиев ще си тръгне, защото не е добър министър. Това заяви в интервю пред БНР спортният министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски Васил Иванов-Лучано.

"Със сигурност сегашният министър ще си тръгне, не е добър министър, не искам да казвам нищо лошо, защото аз съм приятел с баща му Владо Илиев, пилот. Единственият човек, който застана след мен в това министерство е Красен Кралев, нищо повече. Единственият, който си стоеше на мястото и свърши работа, след него няма никой - нито Лечева, нито Руди, въпреки че е добър приятел също", каза Лучано в предаването "РадиоТочка".

За Делян Пеевски той каза: 

"Пеевски беше председател на младежкото НДСВ, не бих искал да споменавам за него, той в момента си е народен представител, председател на парламентарната група на ДПС, не бих искал да говоря на тази тема, приятел ми е, но нищо повече. Мисля, че е прекалено разумен човек, много хора го подцениха". 

Лучано си спомни, че той е назначил майката на Пеевски – Ирена Кръстева за шеф на Тотото, а преди това е била управител на зала "Универсиада" (б. р. изпълнителен директор на "Олимпика", търговско дружество с принципал ММС)

"Весел Лечева дойде и я уволни, това беше първата работа на Весела Лечева, преди да се влезе в кабинета, отиде да уволни Ирена Кръстева, което беше грозно", разказа Лучано.

"Когато си министър, не говоря за спортистите и шефовете на федерации, всеки гледа да вземе пари. Има едно перо  - БСТ. Другарят Василев, както се казва Руди, не го обиждам, той превзе тотото и започна едно харчене на пари, което е безумно. Защо?", коментира Лучано.

Мнението му за забраната за хазартни игри е - "попитайте Валери Симеонов, изпълни една задача и смачка Васил Божков".

За корупцията в ММС той сподели: 

"Белязали са парите, щото председателят на федерацията не е българин и реши да се прави на велик. Не е!". 

Лучано призна, че човекът, който му е дал идеята за олимпийските пенсии, е Боян Радев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна