Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Велико Търново: Пазете България, свободна държава на свободни хора

Снимка: Здравка Маслянкова

Във Велико Търново националният празник беше отбелязан с военен ритуал по издигане на българския трибагреник и връчване на Академичната награда „3 март“ на най-изявения курсант от Националния военен университет „Васил Левски“. Довечера на пощада пред крепостта Царевец за първи път в старопрестолния ни град ще има тържествена проверка-заря за празника.


Колективната памет е това, което прави от обществото ни нация, споделиха великотърновци, които с децата и внуците си се включиха в честванията:

„Националните празници са за това – да обединяват хората, да се опазим ние като българи, нация, род и родина“. 

„Въпреки всичко, ние сме се вдигнали и сме направили невероятни неща, с помощ или не, ние сме велик народ и го доказваме винаги“.

В празничното си слово за националния празник кметът Даниел Панов призова:


„Ценете и пазете свободата, виждаме колко крехка може да бъде тя. Пазете България, свободна държава на свободни хора, обединена и независима“.

Курсантът Даниел Костов от Националния военен университет получи академичната награда на община Велико Търново „3 март“:


„Осъзнавам напълно отговорността, която поемам, така както хората, платили с кръв цената днешния ден да бъде празник. Помнете героите и бъдете горди техни наследници. Честита 146-а  годишнина от освобождението на България“.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна