Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи

Президентът на Украйна Володомир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната.  

А в Сочи, където се провежда Световен младежки фестивал, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Русия ще продължи своята т.нар. "специална военна операция", докато Украйна не капитулира. Медведев отхвърли преговори за мир с настоящия президент Володимир Зеленски и допълни, че ако иска преговори, едно бъдещо украинско правителство ще трябва да признае по думите му "новата реалност".  

Руската информационна агенция ТАСС съобщи, че железопътен мост в руската Самарска област е бил повреден от взривно устройство. Движението на влаковете по моста е преустановено. В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна