Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехът е гарантиран, когато правите това, което обичате!

| обновено на 14.03.24 в 13:17
Снимка: Pixabay

В съвременния свят, в който времето е ценност, е жизненоважно да се насочим към това, което наистина ни изпълва. Но понякога пътят към откриването на нашето истинско призвание може да бъде озарен само след като сме преминали през различни опити и преживявания. Златка Бойчева, която гостува в ефира на "Нашият ден", е ярък пример за това.

Та е собственичка на театър и на сладкарница във Виена. В предаването Златка ни разказва за своята многолика кариера, която включва и превод на произведения от Брехт. Нейната история ни навежда на размисъл за значението на това да се посветим на нещата, което наистина обичаме.

Златка не се ограничава само в една област. Тя не само, че се справя успешно с различни професионални идентичности, но и ги обича силно. Това, което я поддържа, е не само умението да се справя с разнообразни проекти, а и нейната страст към тях.

Идеята на Златка за откриване на сладкарница е още един пример за това как човек може да следва своите страсти и да ги превърне в реалност. Любовта към тортите, в комбинация с желанието да създаде пространство за радост и празнично настроение, я подтиква да се превърне в успешен предприемач в тази област.

Нейният подход към живота и кариерата ни напомня, че възрастта не трябва да бъде пречка за преследване на нашите страсти. "Ако обичаме това, което правим, няма начин да не бъдем добри в него", твърди тя. 

Нейната история ни показва, че когато работим с желание и страст, успехът е неизбежен. 

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна