Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пак ще се прегърнем" със семейство Белчеви

| Интервю
Снимка: БГНЕС

Тази вечер ще празнуваме идването на пролетта и магията на поезията и музиката с концерта "Пак ще се прегърнем". Той започва в 19 часа в Зала 1 на НДК. Домакини на събитието са Михаил, Кристина и Константин Белчеви. Концертът ще събере приятелите на семейството. 

Това е пролетен концерт, който би трябвало да вдигне настроението на всички, които ще дойдат да ни чуят и видят, каза пред БНР Михаил Белчев. 

"В напрежение сме. Много труден концерт. Участват много сериозни хора", посочи той.

По думите му тази вечер ще е и официалната премиера на песента "Бяла любов".

Авторът на текста ѝ е Мариана Добрева Пищалова. В предаването "Хоризонт до обед" тя отбеляза, че песента е част от нейната първа стихосбирка "Ноти в косите" и част от общ проект с Борислав Мирчев за мюзикъл "Есенни клавиши". 

"Тя намери своя най-точен адресат. Мишо и Кристина харесаха песента. За нас е огромна чест. Ние се чувстваме част от семейство Белчеви. Имаме интересна симбиоза. Много сме щастливи от факта, че те пеят наша песен", каза Пищалова. 

Мариана Добрева Пищалова и Борислав Мирчев; Снимка: Валерия Николова
Композиторът на музиката към песента е Борислав Мирчев. Той се обърна към Михаил Белчев с благодарност в стихове, като го нарече свой приятел и учител. 

"С една прегръдка надали можем да прегърнем целия свят, но с една песен мисля, че можем", каза Мирчев.

Другата изненада за Михаил Белчев в предаването беше включването на композитора Хайгашод Агасян. Той сподели:

"Освен приятелството, имаме честта, нашето семейство, да бъдем кумове на църковния им брак, което е голяма чест за нас. Нас ни свързват много емоции, много творчество, прекрасни стихове на Мишо, които се надявам да съм облякъл с достойна музика, песни, които остават. Синовете ни са приятели - те продължават нашето дело, занимават се с музика, творят, пишат, работят заедно, което е прекрасно". 

"Нека да се прегърнем с публиката днес", призова Агасян.

"Вярвам, че ще съумеем по някакъв начин да докажем, че не само политиците се опитват да се прегръщат. Нашата прегръдка е по-истинска и по-искрена", каза с усмивка Михаил Белчев. 

Цялото интервю на Валерия Николова с Михаил Белчев, Мариана Добрева Пищалова, Борислав Мирчев и Хайгашод Агасян в предаването ''Хоризонт до обед'' чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна