Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски окупационен служител е загинал при взрив на кола бомба в Украйна

Снимката е архивна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Служител на руската окупация в Източна Украйна, Валерий Чайка, е загинал при експлозия на "кола бомба" в Старобилск, според ръководителя на проруската общинска администрация, предаде АФП.

"Нашият другар е мъртъв", пише Владимир Чернев в Telegram, като добавя, че се води разследване. В миналото колите-бомби, за които се обвинява Украйна, многократно са били насочени срещу проруски служители в окупираните украински региони.

Разследващият комитет публикува снимка на светъл джип с взривени прозорци и врати и отломки, разпръснати по улицата в Старобилск, град в Луганска област.

"Установяват се обстоятелствата на инцидента и хората, участвали в извършването на престъплението", заявиха оттам и добавиха, че е започнало разследване на "терористичен акт". Ръководителят на общината Владимир Чернев посочи жертвата като Валерий Чайка, служител в Луганск.

"Нашият другар е мъртъв", написа той в пост в Telegram, като призова жителите да бъдат внимателни и да съобщават на властите за всяка подозрителна дейност.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени