Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БОЕЦ иска оставката на Калин Стоянов в протест тази вечер пред МВР

| Интервю
Снимка: Ани Петрова

Сдружение БОЕЦ се събира тази вечер от 18:30 часа пред МВР с настояване за оставка на Калин Стоянов, за да може да има честни избори. 

В поканата към събитието Стоянов е посочен като отговорен за купуването на гласовете по време на местните избори, казва се, че са налични и доказателства за това.  Посочено е още полицейското насилие, схемите с Нотариуса и това, че през него Борисов, Пеевски и мафията са превзели отново МВР.

Пред БНР Любо Венков от БОЕЦ напомни, че настояват за оставката на Калин Стоянов още от първия му ден като министър в кабинета "Денков".

"Само в последните 4 месеца имаме 4 спечелени дела срещу МВР, в които Калин Стоянов има пряко участие. Те са за незаконен арест, полицейско насилие срещу нашия лидер, за укриване на документи", посочи той в предаването "Преди всички".

Венков обяви, че са заявили и настояват за среща с бъдещия министър-председател, на който искат да предоставят цялата информация с доказателствени средства за участието на Стоянов в тези случаи.

"За съжаление, гражданският натиск не е достатъчен. Необходима е и съответната политическа подкрепа. Ние се надяваме да се активират някои партии и по-конкретно една – ПП-ДБ, която да излезе от блаженството на властта и отново да се присъедини към автентичния уличен протест, към автентичното гражданско общество, което ние представляваме", каза Венков.

Според него е въпрос на морал и главният секретар на МВР Живко Коцев да освободи поста.

Цялото интервю на Силвия Великова с Любо Венков в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени