Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма с дузпи в Манчестър, Реал е на полуфинал в Шампионска лига

Лука Модрич изпусна дузпа срещу Манчестър Сити, но Реал се класира за полуфиналите в Шампионската лига на Европа по футбол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Реал (Мадрид) отстрани след изпълнение на дузпи тима на Манчестър Сити и се класира за полуфиналите на Шампионската лига на Европа по футбол. В редовното време и продълженията двубоят на „Етихад“ завърши 1:1 и се стигна до изпълнението на дузпи. При тях „кралете“ се оказаха по точни и спечелиха с 4:3.
Първият двубой на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 3:3.

Едуардо Камавинга отправи диагонален удар от дистанция в 10-ата минута, но Едерсон спаси.

Реал Мадрид поведе в резултата с 1:0 в 12-ата минута. "Кралете" организираха бърза контраатака, при която Джуд Белингам получи добър извеждащ пас. След това английският футболист подаде на Валверде, а той продължи към Винисиус, той центрира към Родриго, който беше изпуснат от Кайл Уокър и стреля отблизо, но Едерсон успя да спаси. След това топката отново попадна в Родриго, който този път не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Кевн Де Бройне се опита да изненада Андрий Лунин директно от корнер в 15-ата минута, но вратарят на Реал Мадрид внимаваше и изби в нов корнер.
Манчестър Сити бе много близо до това да изравни резултата в 19-ата минута. След центриране в наказателното поле на Реал, Ерлинг Холанд стреля с глава, но топката се спря в напречната греда. След това Бернардо Силва стреля, но неточно в аут.

Кевин Де Бройне отправи много тежък удар от границата на наказателното поле на Реал Мадрид в 27-ата минута, но Лунин внимаваше и успя да спаси. Де Бройне пробва нов удар по посока на вратата на Лунин в 33-ата минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.
Манчестър Сити направи много сериозен пропуск в 36-ата минута. Холанд подаде към Грийлиш, който напредна, навлезе в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля, получи се рикошет в крака на Антонио Рюдигер, а след това топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Лунин.
Джак Грийлиш отправи много тежък удар от въздуха в 47-ата минута, но Андрий Лунин внимаваше, въпреки че пред него имаше много играчи и от двата отбора, но все пак се намеси убедително и боксира.

Манчестър Сити изравни резултата в 76-ата минута. Жереми Доку проби по левия фланг, като този път Белингам не успя да му се противопостави. Антонио Рюдигер не успя да изчисти топката, а я заложи на Кевин Де Бройне, който отблизо не пропусна да я вкара във вратата на Андрий Лунин.
Андрий Лунин направи ключово спасяване в 78-ата минута. Той отрази много опасен удар на Кевин Де Бройне от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, като Лунин успя с върха на пръстите на ръката си да избие топката над напречната греда.
Кевин Де Бройне пропусна изключителен шанс в 82-ата минута. Белгиецът получи златна възможност, но ударът му премина над напречната греда.

В редовните 90 минути срещата завърши 1:1 и се стигна до продължения.
Манчестър Сити пропусна много добра възможност в 99-ата минута. Бернардо Силва центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Фил Фодън бе оставен непокрит, но не успя да уцели добре топката и да отправи удар.

Антонио Рюдигер направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на първото продължение. Браим Диас с добър пас намери в наказателното поле Рюдигер, който стреля, но над напречната греда в аут.
Мачът и в продълженията завърши 1:1, така с общ резултат 4:4 от двете срещи, победителят от сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид ще се реши след изпълнението на дузпи.

ДУЗПИ:

Хулиан Алварес е точен 1:0.
Лука Модрич стреля в десния ъгъл, Едерсон - спасява.
Бернардо Силва стреля в средата на вратата, а Лунин остава на мястото и спасява.
Джуд Белингам вкара - 1:1
Втори пропуск за Манчестър Сити. Матео Ковачич стреля в десния ъгъл, Лунин избива топката.
Лукас Васкес вкара топката в десния ъгъл - 1:2.
Фил Фодън вкара за 2:2.
Начо Фернандес вкарва, Реал Мадрид повежда с 3:2.
Едерсон изравнява под пложна на Лунин - 3:3.
Антонио Рюдигер вкара - 4:3 и Реал Мадрид е на полуфинал.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна