Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

Пускат автобуси с извънредни курсове

Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа. 
Службата ще бъде излъчвана на живо на две видеостени, които ще бъдат разположени пред храма, за да може всички присъстващи да бъдат съпричастни към богослужението. 
По същото време пасхални служби ще се проведат във всички православни храмове в Бургас. 

За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30. Линиите обслужват основните спирки в кварталите „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“, както и спирки на възлови места в града - УМБАЛ, бул. „Демокрация“, ул. „Булаир“, като се очаква автобусите да бъдат в района на ЖП гара/Транспортна болница приблизително около 00:45-00:50. В тези курсове пътниците ще могат да пътуват безплатно.

Клиентите могат да се възползват и от платената нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътниците всяка нощ в интервала от 23.30 до 04.00 ч. Тя свързва централната част на града с комплексите „Меден рудник“, „Зорница“, „Изгрев“ и „Славейков“.



По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна