Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Станева: Състоянието на украинските жители прилича на кардиограма

| Интервю
Татяна Станева
Снимка: Иван Русланов

Конфликтът в Украйна мина знаковите 800 дни. Днес в страната е официален празник – Ден на паметта и победата над нацизма във Втората световна война. Отбелязва се съгласно закон, който беше приет от Върховната Рада през май 2023 г., подписан след това и от президента на страната Володимир Зеленски.

Татяна Станева, която е журналист, режисьор, сценарист и продуцент, започва проект за 12 епизода с истории и сюжети от Украйна.

"12 видео сюжета, 12 участия в медии, 12 статии – в продължение на няколко месеца ще има много материали от мен, които отдавна нося в сърцето си. Така се появи тази възможност да мога да донеса това на хората. Ще има видео сюжети и за нас, украинските българи, и като цяло за Украйна. Това е в рамките на програмата за борба с дезинформацията, която е подкрепена от МВнР на България", обясни тя в интервю за предаването "Хоризонт до обед". 

Станева подчерта, че състоянието на украинските жители прилича на кардиограма, а много от хората вече са на антидепресанти:

"Ту горе, ту долу… Сякаш се намираш в една черна дупка. Тогава моите текстове може би звучат много отчаяно. А в душата е още по-зле. Понякога се ловиш за някаква сламка, която ти дава надежда".

Цялото интервю на Ирина Недева с Татяна Станева в предаването "Хоризонт до обед" чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна