Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

120 000 души ни слушат всеки ден, младата радиостанция е на 12-о място по слушаемост у нас

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали, става на 8 години!

На 9 май 2016 г. радиостанцията към Българското национално радио започна своя ефирен живот.

Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции по слушаемост в национален план.

Гласът ни се чува из цялата планина, ценят ни, търсят ни и ни вярват. Защото предлагаме точна, проверена, актуална и обективна информация, а предаванията ни покриват почти всички сфери на обществения живот. През годините спечелихме и много верни слушатели, като разширихме своята аудитория многократно, а в момента се подготвя преминаване към 24-часова програма. 

Директорът на БНР-Кърджали Красимир Ангелов: "Честит празник на нашите слушатели, защото се надявам, че през тези години ние сме станали поне малко част от техния живот, един прозорец към света и към честната и обективна информация, която се стремим винаги да им донасяме. Честито и на хората, които работят в радиото, защото това е една много особено професия.....не е лесно да си журналист, колкото и да изглежда така отстрани, особено пък на хората, които сега се изкушават да бъдат репортери в социалните платформи, но това си е една истинската професионална работа и е съвсем другоЧестит празник за нашите слушатели, които между другото не са никак малко. 120 000 души ни слушат всеки ден, това е по последна информация от социологически проучвания по всички правила на пипълметрията, тоест на социологията". 
"ние сме най-малката радиостанция само като хора, които работят. Действително нашият екип е най-малкият - 22 души, които се надявам да станат съвсем скоро 23. Действително в сравнение с по-стари и утвърдени регионални радиостанции като Пловдив, Стара Загора, Шумен, Варна, ние сме наполовина по-малко, но само като хора. ....Пак говорим за пийпълметрия, през последните години ние постепенно завоювахме и крачехме нагоре, крачка по крачка, място по място и вече твърдо за последните 6 месеца, тоест от септември миналата година досега радио Кърджали е второ по рейтинг и по аудитория в системата от регионалните радиостанции на Българското национално радио. Само Благоевград има по-голяма аудитория от радио Кърджали. И още нещо - радио Кърджали трайно вече е на 12-о място в страната в България като аудитория, като хора, които ни възприемат. Като в тези сметки не влизат тези, които достигат до нас през Иинтернет, които ни слушат в чужбина, а те не са никак малко. Ние имаме много сериозна слушаемост в страните от Западна Европа, където има хора от Кърджали, диаспора. В Канада много ни слушат и разбира се, в съседна Турция. Макар че честно казано си мисля, че там има още много, много резерви, които тепърва ще разработваме, така че нищо чудно скоро да минем и Благоевград".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени