Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екоравновесие": Още 37 осиновени кучета, 99 са кастрирани през април

Снимка: ecoravnovesie.sofia.bg

37 кучета от приютите на ОП "Екоравновесие" са намерили нов дом през април тази година. Броят на заловените през месеца кучета е 119, от тях 99 са кастрирани и 75 са върнати по местата на залавянето им. 

За месеца няма доброволно предадени за настаняване в приют кучета от собственици, поради невъзможност да се грижат за тях.

Във ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 24 кучета.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са подложени 19 кучета. Прибраните трупове на всякакъв вид животни от територията на Столичната община за април са 172. В приютите и ветеринарната клиника умрелите кучета са общо 22.

Това съобщават от общинското предприятие на своя нов сайт.


С пускането на новата платформа се осигурява по-добра информираност на гражданите и заинтересованите лица относно българското и местно законодателство и се улесняват комуникационните канали между граждани и общинска администрация.

Сайтът ще подпомогне дейността на ОП "Екоравновесие". В същото време се дигитализират услугите, предлагани на граждани.

Едно от най-значимите нововъведения е възможността за подаване на сигнали чрез сайта и обработката им от служители на ОП. Част от възможностите на новата платформа са свързани с поддържане на регистър на животни за осиновяване и възможността за заявка за тяхното осиновяване изцяло дигитално през системата. Друга важна функционалност е включването на календар на сайта и попълването на заявка за доброволчество от страна на гражданите за разходка на животни в приют.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени