Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авторът Валентина Мизийска дава съвети по творческо писане в своя сайт

Валентина Мизийска
Снимка: Личен архив

Валя Мизийска обожава математиката и литературата. От малка чете много и постоянно предизвиква себе си с нестандартни задачи.
Завършва природо-математическата гимназия в Бургас, специализира икономика в София и в продължение на 15 години работи в рекламния бизнес, където планира и организира промоции, ръководи екипи и управлява финанси, пише рекламни текстове и сценарии за клипове и събития.

Автор е на книгите "Пет годишни времена" и "Трети шанс".
Създател е и на сайта bgstoryteller.co, където подготвя статии със съвети за творческо писане, препоръчва книги и прави интервюта с български и чуждестранни автори за майсторството в занаята.

"Това е историята на едно младо семейство, от гледната точка на дамата е представена цялата книга. Тя е един много успешен професионалист. Семейството ѝ е много сплотено. Имате две деца и цари разбирателство. И в един момент, докато тя е вглъбена в един много сериозен проект, се оказва, че нещо започва да се руши в семейството ѝ, тя започва да го губи и всъщност това е историята на една семейна криза", разказва Валентина Мизийска за своята книга "Трети шанс".

Първата книга, която написва Валентина Мизийска, не стига до печат. Но авторката стига до идеята да направи сайт в помощ на всички писатели, където дава идеи и съвети за творческо писане.

"Изчетох страшно много сайтове - американски, британски и всъщност усетих, че е хубаво и българите тук да имат такова място, където могат да видят как се пише. Как можеш да изградиш един сюжет, да построиш един хубав диалог, една хубава конструкция и докато четох разбрах: добре че моят роман не е излязъл", разказва белетристката за създаването на сайта.

Освен статии в сайта могат да се намерят и интервюта на успели писатели, които също споделят своя опит в писането.

Повече за Валентина Мизийска и нейните произведения чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна