Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 май, в Sofia Lab

Информационен ден по Програма "Европа 2024" на Столичната община

Национален дворец на културата
Снимка: Ани Петрова

Утре (22 май), в Sofia Lab, ще се проведе вторият Информационен ден по Програма „Европа 2024“ на Столичната община. Експертите ще дават насоки и формуляри за кандидатстване, придружаващи документи и ще разясняват методиката за оценяване. И през тази година, основаната цел е подпомагането и сътрудничеството между гражданите и местната власт.

Пред Радио София Цветелина Симеонова – Заркин - председател на Програмния съвет на Програма „Европа“ обясни, че през 2024 г., вниманието е насочено към четири нови приоритетни области.

„Първата е насочена към летни програми за деца, за устойчиво развитие. Всеки родител в столицата се е сблъсквал с проблема с дългата лятна ваканция и как децата едновременно да са в безопасност и да развиват своите умения. Тази приоритетна област ще даде възможност да се организират занимания за деца, които да насърчат връзката на децата с природата, както и е насочена към здравословен начин на живот“, каза Цветелина Симеонова – Заркин.

Тя добави, че втората приоритетна област е насочена към културните институции в столицата. Третата дава възможност за ревизирането на приоритетите на общината с помощта на гражданските организации – опазване и развитие на градската природа, пътна безопасност и др. В четвъртата приоритетна област са поставени нови акценти – развитието на София като устойчива туристическа дестинация, с приоритет върху културно-историческото наследство, уточни Цветелина Симеонова – Заркин.

Програма „Европа е отворена за кандидатстване до 17.30 ч. на 10.06.2024 г.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна