Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев: Деца, обичайте книгите, не спирайте да търсите знанието!

Снимка: ФБ/Васил Терзиев

По случай 24 май столичният кмет Васил Терзиев поздрави софиянци пред паметника на Кирил и Методий и Народната библиотека с думите:

"Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, посветен на великото дело на светите братя Кирил и Методий, които ни дариха с азбука и писменост, поставяйки основите на нашата идентичност, култура и хоризонт за развитие.

Днес е денят, в който отдаваме почит на нашите учители, пазители на знанието и просветата. Те са тези, които с труд и всеотдайност ни водят по пътя на знанието, отваряйки ни вратите към светове на неограничени възможности. Благодарение на тях, нашите деца растат не само като образовани личности, но и като отговорни и мислещи граждани.

Когато светът се променя толкова бързо, наш дълг е да помним корените си и наша отговорност да запазим нашата културна и образователна традиция. Нека продължаваме да се учим и да се развиваме, да бъдем отворени към новите знания и технологии, но и да уважаваме, пазим и пренасяме нашето наследство в бъдещето.

Нека този ден бъде изпълнен с радост, гордост и вдъхновение. Нека продължаваме да работим заедно за бъдещето, като се учим и се развиваме с любов и уважение към нашата култура и просвета.

Деца, обичайте книгите, четете и никога не спирайте да търсите знанието!"

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени