Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намерени са три тела на израелски заложници в Джабалия

Снимка: БТА

Телата на още трима заложници, убити при атаката на "Хамас" през октомври, са открити в Джабалия, северната част на Газа. Междувременно продължава офанзивата на израелските сили в  анклава. 

Тленните останки са били открити при съвместна операция на израелската армия и специалните служби. Самоличността на загиналите е установена: Орион Ернандес Раду на 30 години, Ханан Яблонка на 42, и Мишел Низенбаум на 59 години. Те са били отвлечени от района на кибуца Мефалсим в южната част на Израел

Според израелските военни, цитирани от изданията Times of Israel and the Jerusalem Post, тримата заложници са били убити на 7 октомври. До момента нямаше информация за състоянието им, но се смяташе, че са живи.

Според The Times of Israel Ернандес Раду, който има мексиканско и френско гражданство, е приятел на Шани Лук. Нейното тяло бе намерено миналата седмица в Джабалия, заедно с труповете на други трима други залжници. Ернандес Раду и Яблонка са били на музикалния фестивал Supernova в израелската пустиня Нагев. Събитието, на което имаше около 4 хил. души, бе атакувано от бойци на "Хамас" на 7 октомври.

В очакване на това Международният съд на ООН да се произнесе днес по искането на Южна Африка да разпореди спиране на израелската офанзива в град Рафах военните действия не стихват.

26 души, сред които много деца, са загинали при две израелски атаки в едноименния град Газа.  В единия случай е било засегнато семейно жилище, а при другия - комплекс към джамия. Повече от 60 палестинци са били убити при въздушни удари и сухопътни сражения в четвъртък в Ивицата Газа. Израелски танкове са напреднали още в Рафах, достигайки почти до един от кварталите в западната му част, в която сега са струпани повечето хора.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени