Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Сарафов за американската си мечта да създаде български автомобил

2
Иван Сарафов
Снимка: Елена Цанева

В поредния епизод от поредицата “Америка- илюзии и реалности” гост е Иван Сарафов, който от 20 години живее отвъд океана. А е само на 19  години, когато  тръгва да превзема Америка.

"Едната от мечтите ми е да се опитам да докарам някой голям автомобилен производител, да го привлека и да направи инвестиция в България. Говоря за производство на автомобили, защото с това се занимавам от дълги години, това ми е било винаги като мечта и винаги съм се интересувал от автомобили, каза за "Закуска на тревата" Иван Сарафов.

Иван Сарафов не е автомобилен състезател, но работи за най-големата компания за производство на автомобили в САЩ. Не е танцьор, но за да си докаже, че итова може се записва в  танцова трупа. За да си докаже, че може да научи още един език се захваща да учи испански…И общо взето си е човек на предизвикателствата .

Автомобилите са негова любов от детските години. Расте  в Свиленград и има онова истинско детство от предишното време - не пред компютъра и с телефона, а с приятели, игри и детски приключения.

Когато завършва средното си образование е на 19, но е гледал филми, слушал е какво ли не за далечната и привлекателна  страна от отвъд океана. Порасналият юноша е любознателен, не мисли за трудностите и решава, че трябва сам на себе си да докаже, че може "да превземе" Америка.

Иван Сарафов  твърди, че с труд много неща са възможни. Знае го още от България, а в Америка трудът сбъдва  много от американските му мечти.

А може би един ден усилията ще сбъднат и българската му  мечта - сам да направи така,че и в собственаа ни родина да видим производството на някакъв вид автомобили отново.


Интервю на Елена Цанева с Иван Сарафов в рубриката ''Америка - илюзии и реалности''.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна