Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков уважи откриването на СК по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

"За мен е чест и удоволствие да присъствам на осмата поредна купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Искам да отбележа, че ръководството на Българската федерация, в лицето на Красимир Дунев и Йордан Йовчев, са се справили отлично с организацията на това голямо спортно събитие. Искам да им благодаря за усилията, които полагат за развитието на този спорт в България. В това издание на Световната купа има забележителен брой държави – 37. Конкуренцията е голяма. Искам да пожелая на финалите състезателите да покажат най-доброто и да зарадват всички. Искам да поздравя ръководството на община Варна, че помага на спорта. Искам да благодаря и на доброволците, те са важна част от всяко състезание", каза Глушков.

Сред официалните гости на стилната церемония бяха Андриана Андреева, областен управител на Варна, Минко Христов, директор на Двореца на културата и спорта, Хелена Ларио, технически делегат (жени) към Международната федерация по гимнастика, Артур Мицкевич, технически делегат (мъже) към Международната федерация по гимнастика, Красимир Дунев, президент на БФ Гимнастика, Йордан Йовчев, председател на Организационния комитет.

"За мен е гордост и чест да съм днес сред вас. Варна е един изключителен домакин. Сигурен съм, че ще наблюдаваме страхотни изпълнения. Имам огромна молба -подкрепете нашите състезатели, Валентина Георгиева, която спечели квота за олимпийските игри в Париж, Димитър Димитров и Йордан Александров. Пожелавам успех на финалистите, нека дадат всичко от себе си, да има феърплей, честност и откъм съдиите. Благодаря на Организационния комитет, който положи огромни усилия това състезание да се проведе на ниво. Благодаря за страхотното домакинство на Двореца на културата и спорта, на община Варна, на Министерството на младежта и спорта, без него няма как да продължим да правим такива прекрасни неща за развитието на масовия и на елитния спорт", заяви Йордан Йовчев.


Официално Световната купа беше открита от кмета на Варна Благомир Коцев.

"Изключително съм радостен, че за осми пореден път федерацията избира Варна да бъде домакин на Световната купа. Благодаря за това на Красимир Дунев и Йордан Йовчев. Убеден съм, че това първенство ще бъде много успешно за нас. Пожелавам успех на всички участници. Състезатели от 37 държави участват, а това говори, че вървим в правилната посока, че спортът във Варна се развива и се надявам този интерес да продължи и занапред. Пожелавам успех на българските финалисти, които съм сигурен, че ще ни зарадват и днес. На всички състезатели пожелавам приятно изкарване в нашия град. Обявявам Световната купа за открита", каза Коцев.

Официалните гости получиха специални плакети от Българска федерация гимнастика, както и специални юбилейни монети от директора на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

Парада на нациите се проведе със специалното участие на курсантите на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", а поздрав към всички състезатели, съдии, официални лица и публика отправиха танцьорите от ансамбъл "Варна".


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна