Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи юни с Младежкия театър "Николай Бинев"

Зорница Маринкова, Ралица Туджаро и Венцеслав Димитров
Снимка: Ангелина Грозева

Младежкият театър "Николай Бинев" организира  детски празник за децата през уикенда като освен представленията в афиша, които зрителите ще могат да видят, ще има и ателиета с актьорите. Скоро театърът ще има и своята нова куклена сцена. А повече за това разказват актьорите Венцеслав Димитров, Зорница Маринкова и Ралица Туджаро в "Артефир". 
"Празникът ни започва още от 31-ви май с "Пипи Дългото чорапче" и "Храбрият оловен войник". През уикенда продължаваме и всеки зрител може да се снима с актьорите, най-интересен акцент ще е и героят ни Гъбарки, който ще посреща децата на касата." – споделя актрисата Зорница Маринкова.
На 1-ви юни ще има и специално ателие за деца "Направи си приказен герой":
При закупуване на билет, децата могат да се запишат за ателие, с което ще могат да изработят като кукли трите прасенца, червената шапчица, заедно с нас. Много се вълнуваме за този празник. Всеки ден трябва да благодарим на децата, които са около нас." – допълни актрисата Ралица Туджаро.
Вече е започнал ремонтът на новата зала за куклени представления на Младежкия театър:
"Всички тръпнем в очакване да се открие тази зала, там ще имаме възможност за малко по-различни куклени представления. Ще имаме още едно пространство." – каза актьорът Венцеслав Димитров.

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна