Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 1 юни в Стрелча откриха първа изложба на детските играчки

| Репортаж
Снимка: БГНЕС

За предстоящия ден на детето в Стрелча днес бе открита първата за региона изложба на детските играчки. Тя е съвместна инициатива на историческите музеи в Белово и в Стрелча. 

И точно това, според организаторите, прави изложбата специална, защото зад всяка играчка стои една история, която чака да бъде споделена. Експозицията от играчки представя информация и за произхода на играчката – от праисторията до наши дни и за нейната роля в развитието на детето. 

Изложбата е предназначена както за малките, така и за големите, казва директорът на историческия музей в Стрелча Николета Петкова: 

"Изненадващо, в кампанията се включват много жители на общините Белово и Стрелча. Но най-вълнуващи остават срещите с дарителите, които, оставяйки своята играчка, споделят и своя детски спомен". 

Изложбата е отворена от днес до края на юни, без почивен ден. За малките посетители са организирани и кътове за игра. 

Откриването съвпада и с четвъртия фестивал на туризма и етеричните масла от прочутата стрелчанска роза, който започва от утре и ще продължи три дни. 

Стрелча очаква своите гости през почивните дни, като обещанието е за много атракции и пресъздаване на истории, свързани с маслодайната роза. 

Подробности чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Александра Никова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна